Tel. 536 751 921 (Pn-Pt 08:00 - 16:00)

Witaj w naszym sklepie.

Wydawnictwo i sklep ezoteryczny od 2008 roku.

Wiosna w kuchni Pięciu Przemian

Oceń ten produkt jako pierwszy

Jeśli należysz do grona miłośników kuchni Pięciu Przemian, albo dopiero chcesz spróbować swoich sił w tym sposobie gotowania sięgnij po tę pierwszą z serii czterech książek kulinarnych na każdą porę roku.
Ilość w magazynie: 1 szt.

Produkt dostępny

Normalna cena: 34,90 zł

(Oszczędzasz 10%)

Cena promocyjna 31,41 zł

Wysyłamy w ciągu: 24h    Nośnik: Druk
Sprzedaż w sklepie BINAURAL została wstrzymana do odwołania. Przepraszamy za utrudnienia.

Odbiór osobisty w sklepie
67-300 Szprotawa
Kopernika 13

Zamówienie telefoniczne
Zadzwoń do nas:
Tel. 536 751 921

Opis produktu

Szczegóły

Jeśli należysz do grona miłośników kuchni Pięciu Przemian, albo dopiero chcesz spróbować swoich sił w tym sposobie gotowania sięgnij po tę pierwszą z serii czterech książek kulinarnych na każdą porę roku.

To zbiór ponad stu autorskich przepisów wegetariańskich opatrzonych zdjęciami apetycznych potraw. Przepisy dopasowane zostały do konkretnej pory roku z zachowaniem zasad Pięciu Przemian, dotyczących składników, przemian i smaków. W sześciu rozdziałach zawarte zostały przepisy na wiosenne zupy, surówki i sałatki, warzywa gotowane, duszone i pieczone, dania główne, przekąski i dodatki oraz desery.

To twój osobisty przewodnik po kuchni Pięciu Przemian, dzięki któremu poznasz składniki, tajniki, receptury, nowe smaki, które pomogą ci komponować przepyszne, zdrowe i zrównoważone wiosenne posiłki.

Z tą książką ugotujesz dania bezmięsne, bezglutenowe, korzystając z sezonowych i ogólnodostępnych składników.

Wiosną wszystko budzi się do życia – rośnie. Według Pięciu Przemian, także potrawy przyrządzane o tej porze roku wykazują cechy yang, które jest żywe, szybkie i porusza się w górę. Na przykład wiosenne zupy są lekkie, rzadkie i rześkie. Z wiosną koreluje smak kwaśny, który ma działanie ściągające – równoważy to, co rośnie, przez co harmonizuje organizm. Wiosną króluje też zieleń, której nie da się nie zauważyć także w kuchni – z niecierpliwością czekamy na nowalijki. Wtedy także wyśmienicie smakują szczypiorek, młode zioła i ziemniaki czy truskawki, które w żadnej innej porze roku nie będą smakowały lepiej.

Z kuchnią Pięciu Przemian przywrócisz równowagę swojemu organizmowi i osiągniesz pełną harmonię w życiu!


O autorce

Anna Czelej z wykształcenia artysta plastyk, absolwentka warszawskiej ASP; harmonia i piękno od zawsze były obecne w jej życiu. Ponad dwadzieścia lat temu zajęła się chińską filozofią przyrody oraz kuchnią Pięciu Przemian, od tamtej pory wciąż eksperymentuje z potrawami wegetariańskimi – tworząc nowe przepisy. Jest autorką dwóch świetnie przyjętych książek o gotowaniu według Pięciu Przemian. W wolnym czasie na różne sposoby odkrywa tajemnice natury: gotując, uprawiając ogród, obserwując przyrodę czy fotografując.

 

Autorytet w dziedzinie zdrowego żywienia poleca "Wiosnę w kuchni Pięciu Przemian"!


Reni Jusis jest znana jako jedna z głównych orędowniczek wegetarianizmu w show-biznesie, promuje tę filozofię żywieniową, podaje przykładowe przepisy na dania wegetariańskie.

 

Przeczytaj, co o książce sądzi Ewa Wachowicz - autorka książek kucharskich oraz producentka programów kulinarnych:

Ewa Wachowicz poleca

Jestem pasjonatką zdrowej kuchni, dobrej jakości produktów, a przede wszystkim zwolenniczką mądrego odżywiania. Nasza świadomość w tej dziedzinie wciąż wzrasta.

Niezmiernie cieszy mnie, że przyczynia się do tego seria czterech książek „W kuchni Pięciu Przemian”, autorstwa Anny Czelej, przygotowana na wszystkie pory roku. Autorka uczy w nich gotować zgodnie z naturą i jej naturalnym cyklem, ale też pokazuje, że mądra kuchnia może być nie tylko zdrowa, ale też bardzo smaczna.

Chińczycy – wnikliwi obserwatorzy życia – stworzyli podstawy kuchni Pięciu Przemian już dawno temu. Jednak wciąż ta niezwykła sztuka kulinarna, zwłaszcza dla zachodniego świata, stanowi novum i wydaje się być zbyt trudna do opanowania. Anna Czelej zmienia to nastawienie. W przystępny sposób pokazuje, że kuchnia Pięciu Przemian jest nieskomplikowana, oparta na ogólnodostępnych i niedrogich produktach, w dodatku dostosowana do naszych potrzeb i przyzwyczajeń.

Pierwsza książka z serii to „Wiosna w kuchni Pięciu Przemian”. Zawiera ona blisko sto przepisów na wspaniałe dania – pożywne zupy, wiosenne sałatki, dania ciepłe, pieczone, przekąski, dodatki i słodycze. Wśród nich znajdziemy receptury na ulubione polskie potrawy, m.in. na barszcz czerwony i sałatkę jarzynową (która w tej kuchni zawsze wychodzi smaczna), oraz całą gamę bezcennych przepisów na potrawy bezglutenowe. Wszystkie receptury dostosowane są do pory roku, jasno i zwięźle opisane, opatrzone pięknymi fotografiami oraz informacjami rozwijającymi naszą kulinarną wiedzę.

W kuchni Pięciu Przemian jest coś z magii – dodawanie składników w odpowiedniej kolejności, stopniowe komponowanie potraw, mieszanie każdego składnika… Ale jest w niej też coś znacznie więcej! Ta kuchnia uczy nas uważności, szacunku do tego, czym odżywiamy nasz organizm. Uczy nas słuchać własnego ciała i uruchamia nasz kulinarny twórczy potencjał. Z nią dowiemy się, jak zdrowo żyć i gotować.

Wiosna to najlepszy czas na zmianę! Zmianę złych żywieniowych przyzwyczajeń i odkrycie nowych smaków! Polecam zrobić to z kuchnią Pięciu Przemian i to jak najszybciej!

Ewa Wachowicz

Dodatkowe informacje

Dodatkowe informacje

Autor / producent Anna Czelej
Ilość stron 232
Oprawa miękka ze skrzydełkami
Rok wydania 2013
ISBN 9788363965044
EAN 9788363965044
Wydawnictwo Illuminatio
Kod SKU 9788363965044

Recenzje

Napisz własną recenzję

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać recenzje. Proszę, zaloguj się lub załóż konto.

Tagi produktu

Tagi produktu

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Mogą cię również zainteresować następujące produkty

Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian

Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian

Normalna cena: 29,80 zł

(Oszczędzasz 10%)

Cena promocyjna 26,82 zł